HP Image Assistant Offline Mode Problem

2 posts / 0 new
Last post
Author
Message
martin.felder
Posted: 30 July 2021 - 7:49am
HP Image Assistant Offline Mode Problem

Hello all

I have a problem with the HP Image Assistant and the offline mode. I have created an offline repository for drivers of the different devices using the HP Client Management Script Library. As an example for the HP Elitebook 850 G5.

I started the HP Image Assistant on the client with the following parameters:

"C:\Program Files\HP Image Assistant\5.1.2\HPImageAssistant. exe" /Operation:Analyze /Action:Install /Selection:All /Offlinemode:"\\FILE01\HPRepositoryForHPIA$\%TSProductName%\Repository" /SoftpaqDownloadFolder:C:\Temp /ReportFolder:C:\Windows\Logs\HPIA /Debug /Silent

The variable %TSProductName% comes from MEMCM and it reads the device type from WMI.

HP Image Assistant starts analyzing the existing Windows 10 20H2 installation and starts downloading the required drivers from the offline repository. The problem now is that the download of the drivers with the HP Image Assistant takes an extremely long time.

Other downloads on the same file server work with the expected speed, only the HP Image Assistant download of the drivers is very slow.

Who can help me here?

donmartino77

Top
Author
Message
martin.felder
Posted: 31 July 2021 - 12:27am
Re: HP Image Assistant Offline Mode Problem

Additional information: I have made speed tests from the client on which the HPIA is running and the sources are to be downloaded:

31-07-_2021_09-19-47.png

The speeds are okay for the 1Gbit/s port of the EliteBook 850 G5. So it can't be a Hyper-V performance problem (the file server runs on Hyper-V) or a hardware switch problem.

Top
Please login to comment